Digitaliseren

Wat is digitaliseren?

Om uw logo, afbeelding of tekst te borduren moet het door u aangeleverde bestand altijd worden omgezet naar een, voor de borduurmachine, leesbaar digitaal bestand. 

Dit proces wordt ook wel het technische en creatieve proces van het omzetten van illustraties en/of tekst van een standaard afbeelding (extensies zoals jpeg, eps, ai etc.) naar een borduurbestand genoemd. Natuurlijk gebeurd dit door middel van gespecialiseerde software.

Bij het vertalen naar een formaat dat de computergestuurde borduurmachines kunnen lezen wordt rekening gehouden met onder andere de volgende zaken: steeksoorten en richtingen, dikte, grootte, het soort materiaal, dichtheid, trek- compensatie, kleurveranderingen en steeksprongen etc. Deze factoren zijn nodig bij het programmeren van de borduurmachines. Alles wat de machine moet doen, moet dus worden gedigitaliseerd. 


Wat kost het?

Het digitaliseren van een logo/tekst kan vanaf € 45,00 per borst- of ruglogo (vanaf € 75,00 combideal voor borst- en ruglogo).

Echter zijn de kosten afhankelijk van een aantal factoren en logo specifiek. De prijs wordt mede berekend door de grootte, complexiteit, het aantal kleuren en de hoeveelheid steken.

De kosten van het digitaliseren zijn eenmalig en de borduurkaart blijft in ons bezit. Deze service bieden wij aan zodat wij u bij vervolgopdrachten snel van dienst kunnen zijn en over het juiste logo beschikken. Daarnaast hoeft u op deze manier slechts één keer te investeren in het digitaliseren.

Wilt u graag weten wat het kost om uw logo/tekst te laten digitaliseren en borduren? Vraag gerust een vrijblijvende offerte op.


Wij hebben slechts de volgende informatie van u nodig:

  • Uw logo (in jpeg en/of eps | ai bestand)
  • Het lettertype (indien van toepassing)
  • Gewenste grootte van het logo
  • Het aantal stuks 


Bovenstaande kunt u mailen naar info@mauritsborduur.nl

Wij gaan na ontvangst van uw e-mail zo spoedig mogelijk aan de slag.